Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Wednesday, November 23, 2011

saya nak kisah cinta macam nie, boleh tak awak?


semalam ada kawan bagi satu link video kat fb. comel gila ok! nah bagi korang tengok.


mereka berlainan bahasa.  tapi cinta satukan mereka. mereka berlainan agama. tapi keyakinan mengekalkan mereka. mereka berlainan kefahaman, tapi mereka saling memahami. sesuai dengan konsep 1malaysia. tapi yang paling best, sorang cakap melayu, sorang cakap cina. nanti kalau pasangan aku bukan iban, aku nak cakap iban la dengan dia. kui kui kui. pastu anak ktorg bahasa rojak pula kan. eh tak nak, anak aku kena speaking. baru tak huru hara rumah, nanti mana cakap iban, mana cakap melayu/cina/india. kesian pula mak aku tak tahu nak communicate camna ngan cucu cucu dia.

teringin nak ada kisah cinta macam nie. hi hi. tapi tu la, jodoh tak ada pun dengan orang berlainan agama/bahasa. susah kot. boleh rasa. kalau just bercinta, senang la.kalau nak kahwin, kalau hati tak kuat, susah gak tuu. itu dari segi agama. kalau dari segi bahasa, takda masalah lah!

*tak beza agama, beza bahasa pun jadi la!! hahaahahaha !!!

notabersepah:
.. aku sepatutnya buat lab report, esok nak hantar. tapi tangan hati gatal nak update blog. alalalalla~
.. mahukan kisah cinta sebegini dari awak. tapi awak tak pernah bagi. mungkin awak yang tak pernah faham apa yang saya nak sebenarnya. kecewa.


♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

2 comments:

☻UsaGi NaNa☻ said...

dats deqwan soo soo soo kacak!!!

►içéq◄ said...

nana:
a'a! ahaha~

Related Posts with Thumbnails