Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Saturday, June 26, 2010

friend-gaduh-holiday-internet

great day readers,

having lots of friends is sometimes a headache..and having few of friends also might be a headache to some1..but,for some people friends are just sucks..iye?~..no idea~

for me..friends are just great..walaupun they stab us at our back,oh itu memang menyakitkan hati..read this n you'll understand..before i know these people,not-balance thoughts are always across me..otak masih mentah,masih xmampu berfikir rasional kan..and belum boleh meletakkn diri di kasut kedua2 belah pihak..tapi bila sampai masanya,you'll know it's time for you to think wise and think for others in judgemental way..bukannya hanya mementingkan diri..and also time for you to think before you talk..

nikon D300


lots of things had happened recently..and it's holiday..i dont know if holiday is the best day to fight over each other..but 1 thing im positively know is i miss my classmate..eh,i dont think i wanna talk about that..

mama meow penah berpesan kepada baby2 meow sekalian,termasuk sy yang turut tergolong secara xsengaja dalam baby2 tersebut..kalau ada apa2 hal,DONT EVER use internet,yakni blog,fb etc as media untuk menyelesaikan masalah..beliau mungkin memaksudkan,jangan la buat status sindir2 dalam fb..atau buat statement yang ehem2 gitu dalam blog..err,i did that before in my blog..*sengih*..seterusnya membincangkan hal tersebut di situ..

face to face is the best way human can do to solve problems..tapi kalau manusia2 tersebut xpenah berjumpa and just know each other through online camne??..*think*..susah kan?..i told you,ramai kawan bukan la senang walaupun banyak dari segi kebaikannya disitu..

cakap perlahan yang dihadiri sekalian rakyat
[click untuk cerita]

*recalling*
dulu..kami pun penah bergaduh..through blog..and it's me who started it 1st..budak mentah,camtu la..lagipun masa tu fb xfamous lagi,so xda la nak buat status sindiran pedas2..everything begun from 1 word,HATE..it's magic is same like SORRY's magic..sejujurnya,aku nampak lorong2 gelap di hadapan apabila nie berlaku..i thinks we last for it like..a week?..or just few days?..hurmm..but i remember me saying this..'fine,if thats your words'..entah apa si mata sepet cakap before tu pun x ingat dah..malam tu,malam before and malam esoknya,im full with my tears..sampai penat and pedih sebab asyik nangis..then,tiba2 mama meow bagi msg..

lin ada kat bilik?
ada,nape?
datang bilik lina jap
ok
*hati gua dah dupdap2*

and there it goes our 1st slowtalk..TERUS TERANG..thats what they ask me for..susah gak nak terus terang depan org nie,sampai terkuar air mata..i dont understand either nape air mata kena kuar dulu tp memang rasa sedih sangat mengenangkan ada orang marah kat kita and menyedarkan kita yang salah tu ada juga pada kita..*ayat nie cam berbelit ke?*..oh ya,masa awal2 masuk bilik and duduk atas katil mama meow dan sebelum memulakan bicara,suddenly i miss the moment hanging out with them..tiba2,kami tergelak kecik..serious tau,ktorg tergelak kejap sambil memandang muka masing2..

selepas beberapa ketika..
we said sorry and hugged each other lepas meluahkan segala di hati,terasa kekok lak masa nie*d'oh*..tiba2..cik timbalan bendahari srmukm masuk and tergamam..eh?..oh,baru tringat..dia kan tau kitorg ngah perang dingin..tiba2 tgk ktorg ngah bergelak sakan macam nothing happen..lama jugak dia ter-specchless kat depan pintu,ktorg gelak2 lagi..

our friendsip day ring and bracelet

damn,i really miss every1..

wait a minute..kenapakah sy menceritakan hal yang sepatutnya menjadi rahsia kita ber3???..hurmm,nie baru kisah 1st..ada lagi kisah no 2 and no 3..well,budak baik memang jarang gaduh..kan?..

tapi sejauh2 mana pun kita mengelakkn pergaduhan..pedihnya tetap terasa kalau kawan kita bergaduh sesama sendiri meskipun tanpa melibatkan kita..walau sekeras mana kita mengelak untuk tidak masuk campur tp still rasa sedih bila tgk kawan yang dua2nya kita sayang,kita dengar masalah,gaduh sesama sendiri..i might say i loveee gossip but fight?.no la babe..i can only say tlg settle elok2 because me myself not so good in solving fighty thing..even pergaduhan dalam class pun org lain yang dulu mengorak langkah ke arah kedamaian..yaa im slow like siput,dang!
whatever happen,jangan la gaduh lama2..friends love you,and not affordable to lose you dear..

rindu org2 nie..sume dah lama xjumpa except si berbaju belang..hee

nota bersepah:
..rasanya masalah lama xsettle lagi,nie dah ada lagi yg baru..

♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

7 comments:

☻UsaGi NaNa☻ said...

ehem....u know something dun u??hiiih...chat ym dgn aku senin nt..huhu...ble2 la..coz in opis ak on9 je..this my ym leana_usagi89@ymail.com

►içéq◄ said...

nana:
apa?apa?..haha..mana ada aku tau pape..i dont jaga tepi kain org ye..nway,add dah..nnt buzz me k..tu pn klo aku on la..cuti aku jarang on ym..ngeh~

NOOR FATIN said...

rndu smua kawan 1st gath~

kertasgraf said...

masalah xkn pernah berhenti mengejar kita...

►içéq◄ said...

fatin:
tau xpe..huuu~~

kertasgraf:
hurmm..

.: Cik Lynot :. said...

bgus baby meow ni..ingat pesanan mama dia...hihi

►içéq◄ said...

lynot:
ohho,harus tu igt..heh~

Related Posts with Thumbnails