Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Friday, February 26, 2010

..sila cakap perlahan..

..bonjour..

arini nak cerita pasal 'cakap perlahan' atau selalu kita dengar orang kata 'slow talk'..'cakap perlahan' nie actually 1 elemen yang penting dalam kita selesaikan masalah yang timbul lagi2 disebabkan oleh salah faham..me myself, dah mengalami situasi nie sebanyak 3kali..sedikit or banyak tu ea?..

to readers:
jadi,kepada siapa2 yang sedang bergadoh,bakal bergadoh take this solution..tapi make sure ada orang tengah yang pandai handle la,kalau x hancus la slow talk tu..

.referring to previous post..im sure yang membaca boleh agak kan,sy sedang bersalah faham ngan some people tapi yang kena mention nama just 1 person..something happened between us and last night we had this 'cakap perlahan'..thanx god,every1 is memberi kerjasama wpun pada asalnya hanya certai people yang perlu that slow talk..and boleh cakap dengan pelan2 juga..
.malah,sifat berpura2 xtau juga telah dimanfaatkan sepenuhnya bila izni tanya -nak lepak katne lak lepas nie?- and every1 cakap -xtau,ikut je la bontot kete dorg-..and sanggup gak tunggu izni abeh meeting jam 1130 sambil2 karok cam org gila dalam kereta shida..hehe..
.so,sekarang everything is clear and settled..perasaan masa balik dari tempat lepak terasa tenang,seolah2 dunia nie dah xda masalah yang timbul..penutup bagi acara tengah malam adalah peluk cium dan kata maaf..hee~
ohh..tentatif yang xtinggal masa penutup is kutip hutang duit dinner nitecourse..nasib baik semua nak bayar..kalau x,i nangis2 sampai banjir kbh..kui2~

papepun,later and in the future..lets be cool down and talk slowly if you have something yang xpuas hati..
macam hasnul cakap,kena buat selalu slow talk nie,1sem skali..haha..nice idea gak kan..XD

antara muka2 yang turut hadir disamping membelasah 2 bungkus kacang n 2 bungkus jajan serta terimbau kisah hampir 2tahun yang lalu semasa orentasi..ngee~

owh,lagi 1 nak cakap..thanx to izni blanje makan..wpun time tu situasi kita masih kurang jelas tp we act like there's nothing come across us..sgt profesional la kita smlm..ngeee~

nota bersepah:
..bangun lambat..
..yeeee,hiprokrit itu adakalanya penting..walaupun ia macam sucks didengar..
..sekian,terima kasih..
♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

2 comments:

cambesje said...

apabila keluar bersama mkn utk slow talk.. wpun terpksa mengumpul org utk dislowtalk...

bak kata org, kwn beramai, klu gado, xde pendamai mmg masalah xkan setel...

so nseb bek yg terlibat boleh bekerjasama utk mengadakan sesi itu.. klu x, mmg sy frust gle3...

sekali 1 sem?? mcm seket je tu..haha~~

hope sesi smlm mmg dpt selesaikan masalah yg terpendam.....

nas aliff said...

heheheh..
something sound scandallous~
heeee

Related Posts with Thumbnails