Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Friday, February 12, 2010

ronggengan dari pagi yang cerah ke pagi yang gelita

hai and hello~

ehem2..testing2..dapat baca kan korg?..hehe
ok2..sekarang nie mahu cerita ini satu kisah..errrr,ada banyak kisah sebenarnya..hihi
right now,it's already 2:17am and it's a tired day..tired??..haaa,sebab tu la arini ada banyak kisah..
so,tanpa wasting the time..kita mulakan kisah kita dengan~

kisah 1:
toxicology paper..today,ktorg ada exam..nama singkatan paper nie toxico..subj pasal keracunan, xkisah la keracunan dadah/ubat ke,metallic ke,natural product  ke, asalkan boleh menyumbang ke arah keracunan dalaman manusia..it's a 1hour paper,taken at DSG KTSN,UKMKL at 11 am..depart from KBH,UKMBANGI at 930am and manage to get there on time,wee~..then depart back to Bangi on 1230 after lunch..

kisah 2:
my saloon story..arini ke saloon ok..planned to go to kajang,but then hasnul blablabla to me said -kat warta pun ok- so head to warta je la..tapi-tapi-tapi, dari perasaan nak ke salun sebab nak relief stress jadi pula makin stress..arghh~..kakak2 who work there are not pro at all,[only 2 of them je la,xsemua..huhu], supposely it takes 3hours[katanyerrrr] but then it takes them 4hours to settle up all..and i know la the reasons why,they,note that THEY move sooooo slow sampaikan saya rasa macam -meh sini la sy tolong buatkan sekali-..goshh,xpenah rasa macam nie klo g buat rambut..adoiiii~
ohh,lupa nak cakap..i'm rebonding my hair,lalalala..akhirnya after years resisting hair rebonding,last2 buat juga..what a waste kan,haha..*bongek*
*pengajaran:sila jangan percaya cakap mereka lagi..T_T

kisah 3:
my bola bowling bergolek ke longkang..before ke saloon,ktorg main bowling dulu^^..KTORG main 2 games ok,aishh,tangan pun naik lenguh tapi buat bodoh je la sebab nak main juga..ngeee~
1st tu,xplan pun nak main..hasnul tu la yang gedik ajak main..tapi bestttt,lama dah xmain bowling..maceh hasnul ajak main n blanje[eh,hasnul ke yang blanje, tp tadi din minta duit bowling..kah2]
1st game,saya no last~!*dengan gembira meng-annouce*,tapi second dapat 2nd last~!*dengan sangat gembira juga meng-announce*
masa main 2nd game,makan mihun goreng pula,sedappppp~~wpun mahal and sikit..kui2~

kisah 4:
the satay kajang haji samuri,sebelah stadium kajang...nie plan dari minggu lepas..this one also hasnul yang ajak..each 1 get 10 cucuk,daging and ayam..boleh pilih yang mana 1..hehe..OH,KENYANGNYA~~
and once again im knocking the record!habiskan 10 cucuk satay dengan rakusnya bersopan..lalalala~~
lepas makan satay,singgah jap kat..errr..pasar malam ke namanya??..whatever la ea, there's a kedai stall selling crocs..favourite izni nie..hehe..so, saya dengan amat berbesar hati membeli 1 pasang selipar comey lagi bergaya tapi sayangnya bukan warna yang dikehendaki sebab warna yang dimahu dah xde saiz,terima kaseh la keciwakan hati ini..sob3~~

kisah 5:
ronggengan forensic jalanan..keluar dari satay kajang haji samuri,naik kereta,dalam hati:xsabar nak sampai bilik,ngantuk and penat..huhu..tiba2 mendengar suara yang dikenali cakap blablabla PUTRAJAYA blablabla[xingat dorg cakap apa]..putrajaya???..-eh,sapa nak g putrajaya- -laaa,kita la nak g-..ehhh,xtau pun,ingat trus balik..owhhh,rupa2nya dorg plan nak jalan2 lagi..kah3..*aku yang tidak mengetahui apa2*..mula2,nak g masjid besi itu,but the road is blocked,dont know why..then,cari la lagi 1 entry..pusing2..tutup juga,alahaii..then,we stop at the bridge je la..izni la nie,yang ajak..haha..tapi sini best juga ok, what we do is just PHOTO-TAKING..all time kot..model jalanan sungguh la budak forensic nie..haha..terima kaseh kepada izni sebab beriya2 kata nak bergambar kat jambatan..XD
tapi malangnya,camera syira lak kong..batery empty,so our photo-taking session sekejap sahaja..maaf la..so sad sebab every1 is actually a photo-addicted yang teramat sangat..
beredar dari putrajaya hanya selepas dihalau oleh pakcik security pada jam,,ermmm..130am..nonenonenone..balik2..huhu

kisah 6:
si ameer ali..tapi, we all didnt go back directly to KBH..sebab ktorg nak lepak dulu kat kedai mamak ini..AMEER ALI..lepak2,makan2,minum2,borak2,berbongek2kan..i order 1 teh tarik and 1 watermelon juice..oh,sangat haus ok..shidot blanje fries..then curik telur dari nasi lemak din,curik sikit roti nan cheese hasnul,curik juga sikit kopi o ice din,ada lagi,curik sikit maggi goreng ijat..wahh,kenyang sedikit..keh2..
ktorg meninggalkan tempat kejadian dan tiba di KBH pada jam 0155..mantap kan?..huhu~

jadi,what i feel??..B-E-S-T..best yang teramat ok..setelah sekian lama,ktrg satu course/class xkumpul ramai2 macam nie..akhirnya malam nie tanpa perancangan rapi,berjaya berkumpul and lepak ramai2..klo dulu lepak pun girls only,this time the boys are joining the club juga..thanx to hasnul la,our mastermind nie..haha
masa makan satay,sempat lagi buat plan nak buat apa for the future..harap sangat2 kali nie it becomes reality..cant wait for it!!
*KTORG yang dimaksudkan adalah kekuatan ahli forensic/2 seramai 16 orang(11girls+5boys),bersamaan 2 kereta (wira+kancil) dan 2 moto(jenama xdikenalpasti)..
nota bersepah:
..best penat mengantuk-yang-dah-xmengantuk-sebab-kopi-din..all in 1..
..ronggengan jalanan yang berjaya..
..owhh,arini sy banyak gelak ketawa..hehe..
♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

8 comments:

cambesje said...

hihi~~ best2..

-bateri syira lma kot x charging.. sejak g camping ari tu..

-sy mkn 10++ satay...

-sy dpt kalahkan kamu dlm boling..men 3game kot.. haha~~ *sonok tgk lin baling bola*...

*igt sy dah retired men boling*

-megi tu kita mkn berenam, n air tembikai tu mkn berlima...

~iceq~ said...

haha..ptt la cepat je kong,sayang2..huhu

amboi~~~
satay spe syira bedal ag nie..:O
errrr..ape yg sonok tu???..haaaa,syira tgk ape la ea??..haha
sehati sejiwa kne la kongsi2..XD..haha~

enyheartsdiamond said...

kajang?i pon dekat2 sini bha :D

biELa said...

fuyooo...rambut cantik dahhh

hehe

~iceq~ said...

enyheartsdiamond:
ehh,yeker?..which area??~
:O

biela:
hehe..tp xsuke sgt..cam pelik lak rse rambut tajam kt ujung..huhu~~

NICK IRFAN said...

wah! mcm2 aktiviti la awk buat... ape2 pun have a nice day...

~iceq~ said...

nick:
hehe..kwn2 ajak..
thnx..n hoping the same for u juga..=)

cambesje said...

satay min.. dia bg syira 3 cucuk ag.. haha~~ bes tgk bola tu berguling.. kui3~

yup sharing is caring~~

Related Posts with Thumbnails