Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Wednesday, September 1, 2010

my lovely story

hai~

aritu kuar..jumpa kawan..kawan bawak kawan..and aku suka la kawan kepada kawan tu bercerita..sangat padat isi sembangan beliau..and suara beliau pun aku suka..teringat seseorang yang jauh..oh,rindu..

aritu kuar jugak..jumpa niya and biela..teman biela shopping then  buka sama2..pegi kapal lagi,cuma kali nie tanpa famy..carik baju kurung biela dari masjid jamek sampai ke jalan tar..punya la jalan kaki ukur jalan kl..lepas kapal,singgah times..carik diary..then baru balik..xlupa,singgah mcd..

air kami which suppose to be in love shape
next day..atau lebih sweet aku boleh kata,arini la sebenarnya..teman biela pegi salon..aku suh dia buat hair treatment..and since i have that treatment cream,so aku suruh orang tu pakai cream aku,so dapat la murah..rm35 untuk steam hair treatment sahaja..then aku lak,dulu masa straighten rambut kat situ,dapat free steam treatment so buat la jugak treatment pakai yang free tu...*hehehehehe..

masa buat treatment tu,message ngan incik bff..pastu dia kata,bukan aritu baru buat ke?..memang pn,baru 2minggu lepas buat..errrr*maksud disebalik hehe yg pjg di atas*...dapat free la,bayar rm23 jek,untuk basuh rambut..hoh..

habis urusan di salon,pergi carik kasut biela..tapi dapat sandal la,bukan kasut..urusan terakhir,aku nak beli colgate and shampoo..beli shampoo ba wang..nak try,cam best jek!..

nasib baik time nie hujan dah reda..sebab masa dalam salon,hujan sangat lebat yang rasanya air kencing pun kalah..so naik taxi terus ke ktm kajang..dari ktm kajang ke nilai,teman biela yang xpernah ambik taxi dari ktm ke sepang..lepas dia pergi,aku pun naik balik ktm,balik ukm..tapi tapi tapi..naik ktm sampai kt batang benar.ktm stuck.xjalan..xlama la,dalam sejam jek!..lepas gerak,sampai stesen bangi,stuck lagi!..sekejap jek,ada la dalam 30minit..lepas stesen bangi is stesen ukm..oh relief,kalau ko nak stuck situ sampai esok pagi pun xpe..huahua..ok,turun dari ktm,terus ambik taxi..sedangkan awal2 tadi dah berkobar2 nak naik bus ukm..pre bodo bak kata en kamal..FOC la tu..kalau naik taxi kena bayar rm5..tapi xpe,xlarat dah nak tunggu bus,tengok bus dari jauh pun macam gelap,mesti lama lagi nak gerak..otak dah sakit xsabar nak sampai bilik..

sekarang aku dah ada dalam bilik,kalau x macam mana aku leh type entry baru..betul x?..tadi masa kat ktm nilai,beli makanan..nampak ayam masak merah and kuih yang sedap..sampai bilik dalam pukul 9,ym kejap ngan kawan and usha sikit fb..dalam pukul 10 baru pegi mandi..lepas mandi,lupa pula nak check hp sebab terus turun bawah nak simpan rootbeer dalam fridge..lepas letak, tersangkut kejap kat meja tempat adik forensic belajar sebab ada izni..gosip kejap ngan izni pasal barang dia bawak and curik bukan-secara-senyap azni punya kfc..oh,lapar..dalam masa tu juga,tengok tv..cite samarinda,tp x ingat tajuk cite..macam best..tapi rindu hp,balik dulu..x tengok pun cite sampai habis..
*azni dan izni adalah orang berlainan,tu kalau korang ingat typo la disitu..

balik bilik,tengok hp ada 4msgs..hehe..banyaknya msg dari orang jauh..reply punya reply,g basuh tangan.nak makan..macam sedap,tapi baru 4suap terus tangan tutup pintu polisterine..xdek selera..aihh..semalam pun camnie gak..nie semua sebab lidah rasa pahit,tapi tadi dah berus gigi >.<..arini xmakan pape,minum pun x..dah cam orang berpuasa..last2 makan kuih jek..so sekarang ngah melahap kuih yang menyelerakan ini sambil tuang rootbeer dalam usus..sedap!

insan yang xbersalah

malam nie xtau nak tido awal ke x,tapi kepala dah rasa sakit..esok kan xdek claz*jeles x?*..semalam tido jam 4..budak2 senget tu la,xreti nak balik bilik..bergosip je kat bilik salma..bahaya dah sekarang..dorang dah kenal budak kelas aku..bila dah kenal maksudnya kerjasama bakal dijalinkan..arghh!..xsepatutnya aku bawak dorang lepak situ semalam..T____T..xpasal2 aku kena sakat habis2an..ngadu kat orang jauh tu pun xguna,mentang2 dia  x rasa..'xpe awak,nnt awak rasa juga apa saya rasa'..*geram! sambil melatah sebab kuih jatuh lantai..nasib baik ada tikar*

ok la..itu sahaja laporan cerita saya..sekian~

nota bersepah:
..hurmmmm...


♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

8 comments:

biELa said...

aku ada nampak perkataan ayam disitu..hohohoho!!! aku masih terbau ayam goreng masjid jamek laa..hurmmm..

►içéq◄ said...

biela:
haha..ko xbeli smlm..tu yg terbau ag tu..:P

☻UsaGi NaNa☻ said...

wahhh..kapal kt ner??nk join!!Jeles..huhuh..line...cream rmbut beli kt ner??jenama ape?ak pon nk wat gak la..huhuhu!

►içéq◄ said...

nana:
kapal kt kg baru..lain kali klo kuar trio date ag,aku bawak ko mkn sana k..;D

cream moisture treatment,jenama schwarzkopf..aku dapat kt salon aku g tu,senanya promotion..klo buat treatment yg rm88[klo biasa punya rm60],dia bg cream tu..tu yg dpt..pastu klo pakai cream sndiri,mmg dia bg murah sbb tu pakej dia,customer yg bawak cream sndiri dia charge murah..^_^

cambesje said...

haha~~ sian lin.. kui3~~

►içéq◄ said...

syira:
a'a,sian sy..tlg pukul ktm untuk sy leh?~

☻UsaGi NaNa☻ said...

apekah nme restoren itu??aku nk google..x sabau~~

►içéq◄ said...

nana:
rasanya nama dia mmg kapal..restaurant kapal..try la google,aku rasa mmg leh jumpa..sbb jalan2 cari makan penah dtg situ..

Related Posts with Thumbnails