Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Saturday, February 19, 2011

these people, they mean something to me..


bila dengar balik lagu bintang 14 hari, teringatkan sesuatu. bukan pasal me and him, but him and her. serious! kalau dulu, lagu tu seolah2 membayangkan aku and him. tapi sekarang, aku bukan setakat melihat kisah ktorg je, tapi kisah dorang juga. *terdiam* pelik ke? aku pun jadi blur. itu yang orang kata 'kehidupan' barangkali kan. macam2 boleh jadi. 

sepanjang hari2 tanpa dia, aku berfikir juga. dan seperti yang pernah aku utarakan dulu, aku mulai pasrah dengan apa yang berlaku dalam hidup aku. aku cuba terima hakikat 'it's not me'. 
aish, dahla. dok merepek pasal hal nie ja. mesti korang pun naik muak. maaf!

back to topic:

ingat x dulu i made an entry pasal bff ?..

1 of my besties aka my biggest diary holder excident semalam. bukan car excident nor bike excident but excident semata2 melarikan diri dari monyet =_=" terjatuh then tergesel pipi kat dinding. adoyaii. im hardly imagine on that; pipi scratched. ouch! gila sakit tu. jaga pipi anda baik2 ye sayang. 


my gone-forever-tears besti, hurm, cam biasa busy dengan kerja2 designing beliau. lately agak kurang mengacau beliau.  saya pergi kacau orang lain ler. something happened and aku sebolehnya xnak terlalu masuk campur. aku takut benda lain yang jadi. aku nie bukan boleh percaya sangat kalau hal2 macam tu. so baik aku ambil posisi atas pagar, dua2 sites aku nampak.

another besties pula pergi belayar 2weeks ago. jumaat nie dia balik dah. sabtu maybe dia balik kl. gila r rindu dia! tengok la balik t, aku buli ko puas2! *gelak2* ok, itu tipu je senanya. aku dah tak membuli dia sekarang. im a good girl already.

sorang lagi *terdiam* aku dah lama xdengar khabar dia. senyap. sesunyi tempat perkuburan. manakah awak pergi wahai sahabat comelku? rindu lor. walaupun aku x drop on your fb or text you on phone tapi xbermakna aku xingat kau tau. aritu buzz skype aku tapi pastu dia senyap. lama tau aku tunggu. *sedih* 

so now, nak cerita pula tentang beberapa watak terpenting dalam buku alam maya aku..

NOOR FATIN OTHMAN

this girl, bbf orang nie aku curi *muka half-angel-half-evil* ini orang kesayangan aku aka my cutest diary and also penyimpan mohor2 diraja. banyak nau gelaran ko dapat nie. *tongue* dia dok umah je sekarang. keje dia makan, tgk tv, main masak2 ngan mama dia, and also missing some1 at perlis. *muka gedik* selamat mencari kerja buat awak! korang yang baca nie pun doakan untuk dia juga tau! *nada ugut* selain dari cekgu nabila yang gedik tu, gadis nie turut menjadi diary bergerak aku. *giggle* ada rahsia aku pada dia. dan aku pernah katakan, 'Tuhan je tau betapa aku percayakan kau untuk simpan rahsia ni'. dia antara yang selalu bagi semangat untuk aku, xputus2. dan ya, dialah orang yang berdiri disebalik bangkitnya aku dari zaman kegelapan (ada cam cite sejarah renaissance x?) aku jarang tunjuk kalau aku sayang dia, aku segan *poyo* tapi dia selalu je tunjuk dia sayang aku, lagi aku bertambah segan *poyo gandadua* masuk tahun nie, dah 3tahun berturut2 dia buat entry pasal birthday aku kat blog dia. *terharu sangat!* buka nie! aku tersenyum2 je masa baca, terimbau segala kenangan. dia sekarang dok t'ganu, so 1day im gonna set my day to travel there and meet her! pastu suh dia jadi tourist guide (buli fatin!) walaupun dia orang kesayangan aku, jangan diingat ktorg xda pasang surut. pernah je gaduh. ktorg je tahu gaduh pasal apa. *tersipu* tapi best gaduh ngan fatin, sebab gaduh dia memberi rahmat, mengindahkan lagi persahabatan *giggle* bukan macam certain gaduh yang sampai bermusuh2, maki2. kita x macam tu kan fatin dulu? kalau kau buat aku macam tu, sumpah aku nangis 24jam. *muka sedih*

BALQIS RIZA BAKRI

gorgeous! thats what i have in my mind if i see her nama *smile* she is my kaunselor kehormat and i am her fav girl. *wink* some critical problem, i'll refer to her. only some, sebab tahu dia busy with all drug things so xnak kacau dia selalu sangat. 1 thing i realise in her, dia sangat pandai bercerita. once dia dah start, semua orang gonna focus on her and stop talking bout something else, macam openhouse aritu *giggle* each time she give me advice pun macam tu. akan ada stories she bring in. a real thing in life. thanx for knowing how the life rolling and share it with me *sweet smile* and lagi yang aku perasan. once dia dah marah, dia sangat2 marah. semua keluar. aku pun jadi takot. errr. tapi aku memang jenis takut kalau bab2 orang mengamuk nie *tersengih* aku harap dalam ktorg berkawan nie, aku xbuat apa2 yang boleh buat dia marah la. minta jauh2 naaa. hehe. semalam is my birthday right, she called! serious aku terkejut! aku mula2 ingat biela yang call, sebab aku tengok 1st huruf kat calling id is B. bila dah buka flip, nampak balqis+89+ina.  what the???? ini number indo bal la! aku terus angkat and it's really her. gila r! terharu aku dia sanggup call from indo on my bday night. mahal kot! cakap kejap je la, after wishing me and exchanged hi dengan classmate aku, we hang up. *suka!* dia study kat bandung sekarang so aritu masa dia balik cuti sebulan, we hanged out 2 direct weekends. sampaikan bff dia merajuk sebab dia lebihkan ktorg from her own bff. oh, this lady pun some1's bff juga. *again, half-angel-half-evil faced* this lady dah balik bandung for her final year pharmacy. have a mountain of luck babe! and love you sooo much!

ANIS NABILA

this cute young lady pun some1's bff juga. *another half-angel-half-evil faced* aku nie pencuri bff orang rupanya *gelak* aku xcuri, aku pinjam kejap je tau. sekarang nie, dia ngah bertungkus lumus for fyp thing. i can see it's so dead busy right? awak jaga diri tau, xmo sakit2. this young lady selalu xsehat, so disebabkan itu saya dengan setianya jadi doctor dia. xlama lagi dia nak balik. nanti ada masa kita jumpa tau! *wink* kat fb, selalu juga main komen dengan dia kalau xbusy. whenever sembang2 dengan dia, hati yang gundah mesti jadi senang. walau apa yang dikomen xda la lawak mana tapi boleh tergelak meskipun hanya tergelak kecil. apa nie sayang, saya ke awak yang jadi doctor nie? *gelak* ktorg agak terbalik tau. she stays at kajang, which is not too far away from ukm. tapi dia study kat unimas which is just about 10minutes drive from my home. while me pula, dok kat samarahan which unimas's located tapi study pula kat ukm yang by motobike is around 10minutes juga from kajang. kebetulan kan *sengih* and we always talk about homesick thingy! sama2 faham perasaan duduk jauh dari family and perasaan bila xboleh balik sebab xmampu nak beli tiket flight. *sedih* kenal dia agak la dah lama tapi start rapat because of something, or should i said some1. *terdiam* sekarang dia dah kuat dan berharap saya pun camtu juga nanti. love you dearly sayang! 

*there are reasons why i love these people the most after my family and besties.. :) 

notabersepah:
..skg mggu midsem, lalalala~
..curi gamba2 di atas di fb dorg dengan kebenaran.. suka gamba2 tu.. ehhe
..mula2 nk letak gamba dorg yg dlm folder sndiri except abil la, xda gamba dia. tapi gamba yg ada either ramai2 or berdua. xnk letak gamba berdua, spoil t.. ehehehe..
..entry nie aku start tulis on feb 17th tapi br siap on 19th atas sebab2 tertentu.. 

♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

8 comments:

NOOR FATIN said...

rahsia tu aku simpan dalam hati dan aku TAK PERNAH langsung kongsi dengan sesiapa termasuk faiq. huahua. janji tetap janji kan dear? mcm2 lagi benda yang aku boleh kongsi dengan faiq. kan kan.. hehe

thanx syg. aku betol2 sygkan ko. mcm aku syg abil dan lynna. walau penah gado tapi kita tetap mcm dluu. sebab kita xmaki2, x perli2, xjaja2 cerita kat org. kisah kita biar kita je yang tau. itu buat aku ska kawan dgn korggg.. :)

err. lepas ni tak de dah la. kalau xde yang melagakan kita. hehe kalau aku dgn ko, mgkin xde masalah cuma aku takot ada org cuba melagakan kita. dan aku harap bnda tu xpnh lagi berlaku. syg persahabatan kita tauuu

dan balqis, kalau dia baca ni. aku teringin gila nak jumpa ko. haha lama gile kenal dia tapi xpnh jmpaaa. hehehehe. :)

dan abil, love you darlingg!!

aBIL said...

errr.... speechless...

sayang!!! saya sayang awak!! serius tak sangka saya dan awak akan begini..

yeah..hubungan kita pun ada pasang surutnya.. no doubt, saya pernah hilang kepercayaan kat awak suatu masa dulu...saya minx maaf utk segala-galanya k...


pengalaman itu mematangkan kita kan?? mcmmane saya bangun saat jatuh terduduk. mcm tu juga saya harap awk kuat harungi semua ni..walau butir2 saya xtahu menahu, but i'm bet, it's really hurt you inside.. i wish u hepy always k dear..


fatin....aku syg kau jugak!!! heee~

CIk Qaseh Adriane said...

hey....
bz ngn new project la...project ngn Permodalan nasional berhad bentong, for their event n sume2 design la...huuuu~~~nanti aku free, kita msg2 k....sorry...latelty terbz kejap...n belaja bakery n cakes jugak ngn kakak...so u know how bz i am kan....
aku msg bie pun kat fb je...
biasa la, bie la kan penyimpan diary besar kita....
ada masa aku dtg UKM lagi k...
cume wat masa terdekat ni, schedule kerja x mengizinkan untuk berpoya2 ngn awak la darling~~
our diary tu, da kemas kini tau..da lekat gambr korang pon...so nanti boleh tunjk my diary yang da siap...
nanti kau pick la satu tarikh in march, untuk kite berempat jumpe n update diary..bulan 3 maybe aku da x bz sgt....
so last from me my dear....awak tahu ape yang lebih bagus kan...saya, biela, nana, n 3 other bestie u yang kat atas ni selalu ade untuk awak....kalau nangis jugak, tunggu je la badot niya n badot biela dtg macm biase untuk happy kan awak okeh...
beljar elok2....
luv u~

Balqis Riza said...

gorgeous!? really? haha..thanks babe :)

awhhh..this is very sweet..i'll get hyperglycemia la kalau cmni :)

but one thing yg buat aku tersentap is when u wish u'll do nothing wrong sbb taknak aku mad..adehh..am i that garang? haha..

its not like that dear..yes i admit..if i dont like it, i really dont like it..and if sumone give me piece of crap, i'll make them eat a ton of shit..

but for certain special sumone, like u, i'll let it pass..hehe..plus, i am not garang..i am just very strict, firm n tough..haha..so dint worry if u make mistakes..i wont be mad punya la..even if i do, it wont be for long..if u truly love someone, u can't stay mad at them forever..hehe

thanks for this entry my lav..it really made my day..for sumone hargai me just the way i am..and if anythng, feel free to buzz me..im far but im always there..i may been bz with drugs, but i will always be ur analgesic, diazepam, xanax, anti-imflammatory, anesthetic, whatever u want me to be :)

►içéq◄ said...

fatin:
sama! aku pun xpenah lg cite kat sapa2, ada pun aku just kata kita gaduh. hehe. masa gaduh ngn ko tu, aku ada ngadu kt famy, bila dia tanya knp gado, aku kata xtau nk cakap camne. kui2. xpe, biar kita2 je yg simpan benda tu.. hehe~
tp klo ko nk cite kt faiq (faiq je tau) aku xkisah fatin, sbb aku blh paham klo ko nk minta pandangan dia. sometimes bila this kind of thing happened n we cant really think into it, we need some1 else to put us in a right way. ;)

kita gado cara baik fatin. kalau kita syg relationship tu n betul2 nak relationship bertahan, kita akan settle cara baik. kita xmain maki2 sbb kita syg satu sama lain n tkot akan lebih melukakan hati masing2 kalau kita kasar2.
masa kita ym tu, mmg aku sebak jgak. sbb aku xsangka yg aku dah wat ko camtu sekali T_T. klo depan2 mau nangis jgak aku. ahaha

yerp! aku pn harap xda yang melagakan kita. tapi aku pn rasa xda dah kot benda tu berulang. sbb kita sama2 dah alert klo ada org yg cite yg bukan2, kita akan trus tanya ngan tuan badan.. ngeee.. <3

►içéq◄ said...

abil:
me either! xsangka klo kita leh jd rapat.. hehe.. err, hilang kepercayaan? which 1 syg? wuaaaaa, i dont remember anything nie T__T

tapi benda tu dah lepas, so xpe la.. ur sorry is accepted longgggg time ago~ hehe

yerp! sgt mematangkan kita. mmg hurtful inside, tapi dengan adanya kawan2 macam yg sy ada sekarang, the heartache is just like an ant bite. ^_^

►içéq◄ said...

niya:
it's ok babe.. aku paham, hehe.. klo contact kt fb or twitter pun ok dah tu, atleast we know each other khabar berita.. ok syg?

aku pn agak busy sem nie.. bln 3 nnt xtau la apa yang bakal menunggu.. bln 4 dah start final, habis je final trus LI.. cuti pjg lak nak keje kot.. busy lg.. huuu~

i'll wait! if you're free to come, im glad.. n me vice versa.. aku try cari masa dlm tgh bulan 3 untuk datang bentong.. if possible nk ambik kete before bulan 4.. i think last 2weeks bulan 3 tu je yg btl2 free..

diary tu aku xstart ag! >___< asik2 busy, klo free mesti lupa.. mencinya.. klo nana leh ikut g bentong jumpa ko tu nnt, blh gak gath for diaries tp nana mesti xleh punya.. huuu~

i'll be more than happy for having such wonderfull friends like these.. love u too babe! ^_^

►içéq◄ said...

balqis:
gorgeous la! haha.. hyperglycemia? ok, aku terpaksa google jap that term sbb aku dah lupa hyperglycemia is what. ahaha..

alaaa. sentap ke? errr errr.. bcoz im kinda scared to know if i make people mad or pissed off. there's time you look so garang tau, and i know you got reasons there.. hehe.. it just my paranoid towards people..

sooo true~~
cant stay mad if we love some1 dearly.. tp kdg2 risau jgak, when you pissed off at twitter or fb, i'll take it a short recall if i've got something to do in it.. coz im afraid old history repeat by itself.. mksd aku history me with some1 else la.. ngeee~

ur welcome dear.. being ur friend is great and what making it great is the real you that you show to me, ofcourse i'll appreciate you to the deepest! ^_^v
i will, ko kan kaunselor aku.. ehehe.. i should call u my pharmacist la! lots of drugs there! ahaha.. love you babe!

Related Posts with Thumbnails