Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Friday, July 16, 2010

aku xnak kawan kau dah

sepanjang minggu yang comey nie, kerjanya mengemas, mengemas dan mengemas..terima kasih kepada barang yang berlonggok2 dari 1st year dulu..adoi, rasa nak muntah and headache tengok barang..kalau x disebabkan trio date partner nak datang weekend nie,xkuasa la nak kemas in rush..hoho..ye, sememangnya sy adalah anak gadis yang kurang rajin..*give tongue*

anyway, sy dah start new sem..with new life, new block, new room, not so new environment..i hope this sem gonna blast a spark..huhu..selain kebahagiaan yang mengunjung tiba, masalah pun xkurangnya turut serta..oh, masalah mereka ye, bukan sy..xkuasa nak besar2kan hal yang remeh..papepun, hoping the best for us..tapi kan, bila tgk apa yang berlaku skg nie, teringat kat kisah lama..yerp, pasal friendship la..xkan masalah cintun lak, i xda ehem2..huu~

cerita lama:

i have a friend, Girl and we're a lil bit close..xda la rapat sgt tapi selalu gak la lepak sama2..so, dipendekkan cerita..i know a friend,Guy from Girl..and we became close,quite la sampai hari2 comfirm texted or ym..then, tiba2 Girl buat status kat FB.."rampas kebahagiaan orang lain"..*this is not a true status fb she wrote,tp ada iras2 la*..aku, agak terkesima di situ..and i have instict, status tersebut is for me..ok, fine..diam je dulu..sampai la dia and her friends komen macam2 dalam tu until in 1 comment dia cakap "makluk perosak"..akukah??dang!..and the next day, dia buat lagi status..it's lirik lagu la..damn, aku terasa lagi..hoh..rasanya petang tu kot, dengan hati yang agak terkoyak and geram diperlakukan sebegitu, ye la aku xtau pape weis,wuuuu..ok,actually aku boleh agak reason dia nape..aku pun buat la status.."jangan sampai aku menyesal kenal kau"..nah!ambik kau~~~..within 2minutes, BUZZ..ym.."aku ke yg ko maksudkan dlm status ko tu"..unreply..aku tengah panas gak time tu, so aku biar soalan tu tergantung..so, paham2 sendiri la kan..
*sebenarnya ada something happen pagi tu before Girl buat status..pasal gamba..tp pjg sgt klo nk cite sini..so,anggap je la starting pergaduhan came from that pict*

agak lama la ktorg xbercakap, nak pandang muka dia pun aku xsanggup..sakit hati gak la..sampai la 1 hari, tiba2 si mata sepet call.."lyne ktne?,meh datang surau ambik nasi ayam"..aku pun turun membawa perut yang lapar..eh kejap, simata sepet ke Girl yg call aku dah x igt..anggap je la simata sepet ea..masuk2 dalam surau, ohoo..ada simata sepet,budak bangi and dia,Girl..simata sepet pun kata "duduk la dulu,ada hal..Girl nak slowtalk".."ohh"..tu je aku cakap..and di situ la bermulanya slowtalk kami..Girl pun cite la, apa yang dah berlaku, kenapa dia macam tu..and guess what!..it's all about jelousy..katanya, dia jeles aku rapat ngan Guy..jeles sebab dia lebih dulu kenal Guy tapi Guy lebih layan aku baik punya..myb sebab aku anggap Guy bestfriend aku kot and aku sayang friendship ktorg sangat2, tu yang Guy baik sangat ngan aku..*andaian sahaja*..dia cakap gak Guy pun layan dia kureng punya, kasar..and then, dia cite..kalau dorang msg mesti tiba2 Guy dah xreply msg dia..tup2 dia dengar aku lak ngah msg ngn Guy and Guy always reply mine..then,aku pn cakap, *serious aku xtau pape pun hal tu..aku igt korg ok je*..sebab Guy xpenah layan aku kasar wpun gurauan dia bongek2 belaka..tapi 1 la yang ktorg masing2 perasan, ktorg dah lama xberbicara hal Guy..maksud aku, hal2 sengal yang Guy cite and so on..

lepas habis slowtalk, biasa la, sorry and hug..aku pn xnak la masam muka lama2..and i decided, lupakan la hal tu..xkan la sebab sorg laki, kita nak gaduh2..sama2 kawan kot, lain la klo tu suami dia..lain cite..korg yang tau cite nie,korg mesti boleh agak kan..reason dia agak remeh di situ..wpun x bagi Girl, sebab dia orangnya sensitif..so aku boleh terima la nape dia buat camtu wpun asalnya aku rasa cam susah nak maafkan or lupakan hal tu..ye la, sebab laki tu, xpasal2 lak aku kena back stab, kena kutuk..hoh..xpe, life's experience..bila lagi nak merasa kena stab kawan baik..and now, we're good..kalau dia sakit, aku g urut dia..kalau aku perlukan teman nak g makan, dia akan temankan..and blablabla..*xkn nk cite semua benda ktorg buat bersama2 lak*

♥ see, true friendship goes like this..backstabbing is hurt, sangat2 menusuk hati..tapi siapa je yang xpenah buat salah..lain la kalau dah dok backstabbing sampai buat kawan tu rasa cam nak bunuh diri..lain cerita~..and untuk Girl, i will always hope the best for us, all of us..and for God's will, im gonna keep the promise and my words i gave you..*br pas dpt permission dari dia nk story pasal nie..kalau ada pape yg tersentap, sorry ea awak..ngee..love u till death*

♦ tapi ada juga some people..lain orang lain ragam,peribahasa melayu yang cakap..dorg take a short decision ngan memutuskan persahabatan..demi kebahagian orang lain katanya..seriously, aku xsetuju..aku xtau nak terangkan macam mana tapi i think it's not a very-really good decision..seteruk mana pun pergaduhan tu, breakage shouldnt be the only way..selalunya, orang nie dia xnak terluka lagi, sebab tu dia buat keputusan camtu..well, lain org lain pemikiran..asalkan baik untuk semua orang, xpe la kot..tapi tegarkah kita mengatakan "aku xnak kawan ko dah" kepada seseorg yang dah lama kita kawan, yang mana susah senang kita kongsi, yang mana khabar dia yang setiap hari kita risik??..


nota bersepah:
..sakit badan la..smlm tido xbetul..tertido sambil peluk daisu,pastu jadi bantal kepala lak daisu..besar sgt,sape suh..hehe..
♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

5 comments:

☻UsaGi NaNa☻ said...

huhuhuhu~~~hmm....well..bese la tuh...tp kn kalo da msuk U..ptt da mature...haha..ak pon adala mint someguys then kwn ak mint..then ak pon..ok diam kn dri..haha..then die tau ak pon minat that guy..then die nk cmtum2 kn ak dgn guy..tp ak xnk..dan guy tuh pon xnk ak..soo...phm2 la..ak ckp "juz lupe kn ak ske kn die k..juz mint je pon..nk bkwn.."..ok jee...huihuhuhu~

eita said...

ragam manusia...
sometimes kite ley kwn ngn dy lg wlwpn dy buat tak baik belakang kite...
tp kalo dh smp fitnah2 nih..payah gak..huhu

cambesje said...

nk ckp sikit leh x?? xbyk sikit je...

npe perlu nk putuskan ikatan persahabatan itu.. x kesahlah bgaimana persahabatan itu dicipta melalui on9 ke jumpa tgh jln ke, kosmate ke?? tp dia ttp sahabat kita kan.. jgn mengambil jln mudah utk memutuskan ikatan persahabatan itu.. dan jgn jadikan sebab utk ptuskan.. sbb nnt suatu masa nnt, bila kita x de shbat kita akan cri sahabat yg kita putus itu...

n klu perempuan ni.. asek2 gado pasal laki.. igt bes ke gado pasal laki.. cuba cari benda lain utk digadokan...

so berdamailah kerna itu lg baik..

x rse ke klu kita gado, hati kita suma akan sakit.. org di sekeliling kita pown akan turut terasa...

so amiklah langkah utk berdamai.. jgn jadikan ego itu terlalu tgi sehingga terbenamnya ikatan persahabatn yg telah dibina...

Masz said...

saye setuju dgn kamu cik syira...:)

►içéq◄ said...

korang:
=)
manusia kan pelbagai ragam..ada yg boleh kita faham,ada yang susah kita nak faham..yg penting,harus ada tolak ansur..nway,thnx for the nice comments..;)

Related Posts with Thumbnails