Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Wednesday, January 6, 2010

yang sebenarnya..layanlah people around u baek2..

hello people of earth~
ehem2..testing2..suara dah ok,suhu pun ok..kepala ermm,ok juga..
orait..i dah sehat,ye la semalam rasa cam nak demam..rasa panas2 sikit time nak tidur..hehe

so-so-so..people of earth,apa gosip korang arini?..best?..gosip terbaru ke gosip lama?..
cet~!.klo lama xmo la dengar,basi lor..:P

arini nak gosip ringan2 je la ye..busan pun busan juga nie..klo gosip berat2 kang lentok atas katil lak ending nanti..huahua~

tadi ngah godek2 lappy,teringat kat cite one of my friend nie..[actually cite lecturer die mase matrik dlu]


so die cite la..sebenar2nya,kita dah jumpa jodoh kita..tapi kita jer yang xsedar..thats because we ourselves dont know who's the one for us kan..so,siapa tau kot2 ada jumpa kat mall ker jumpa kat tepi parit ke,xpun mayb jiran sebelah taman ker..paling2 pun masa kecik2 dlu,troli kita sebelah2 jer ngan die time our parent ngah shopping barang dapur..n kita mayb juga main kejar2 ngan dia kat playground[time kecik kan kita main ngan sape2 jer sukesuki kita]..see..these things can happen tanpa kita sedari..

jadi dipendekkan la cite di sini..jangan la jahat2 ngan orang lain ye..walaupun xkenal,orang yg kita jumpa tepi2 parit tu cam selekeh-nak-tergolek, layan la baek2 sket..klo xnak layan2,senyum pun dah memadai juga..silap2 tu la jodoh kita or mayb bakal mak mertua..oppss..tak ke btol?..[ad gak moral of the story kat sini]

jangan lak jadi cam iklan sempena apa ntah..a guy nie bawa keta, mantap woo..[kira kaya r nie],nyaris terlanggar sorang pakcik..then marah2 pakcik tu konon2 salah pakcik tu..a guy nie nak g umah awek dia,nk jumpa parent la kiranya nie..tup2,pakcik yang die nyaris langgar tu rupa2nya ayah awek dia..kan dah jatuh saham aka markah as menantu dah kena potong...padan muka..

pengajarannya..korang[termasuk la sy nie juga], elok2 la hidup ngan manusia yang pelbagai warna nie ea..we dont know what waiting us ahead there..

jadilah macam bf kakak kpd budak blk sebelah aka kosmate sy nie yang bernama zue..nk cite nie tau...bole tahan best cite die nie..
mase tu die n family blk kampung[ke dari kampung nk blk bangi..].so singgah la jap kat masjid[xtau katne,lupa..hehe].masa ayah die nak solat tu,adalah sorg jejaka[bole tahan encem based on si penglipur lara] nie ajak ayah zue berjemaah..jejaka encem tu yang jd imam[ehh,btol ker imam nama die,yg leading solat tu..klo salah cakap ye..hihi]..pas abeh solat dorg pun salam2 n sembang2 sambil bergerak ke keta ayah zue..tup2,dah sampai kt keta tiba2 kakak zue terkejut n terpanggil nama jejaka itu..'eh,abg im'..jeng3..rupa2nya,jejaka encem lagi baek itu adalah bf akak zue nie...perghh,memang naik la saham si jejaka nie..ayah zue memang puji melambung jejaka tersebut..siap cakap camni la nak carik laki..ekeke~~

kan best camnie..xpasal2 dah dapat title bakal menantu...xyah susah2 nak lepas interview bakal mertua..agaga~

nota bersepah:
bila baca blk,banyak sungguh nasehat sy bg kan..ekekke~
oh ye,gosip yang sering diwar2kan oleh kami senanyer hanyalah cerita kosong..bukan la macam gosip2 artis,mengumpat..tp ad gak la timenyer ktrg mengumpat..pompuan,bese la..keh2..so korg jgn la risau sgt ktrg mengata korg ea..XD

fakta:
nie la org cakap..what u give is what u get back..^^v
♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

9 comments:

ice lemon tea said...

hehe..btul la tu iceq..kna baik ngn sume org..hihi

~iceq~ said...

ieta:
haha..btol kan..so mari la kita berbaik2..ngeh2~~

ice lemon tea said...

hehe...btul2...
lau kite buat baik ngn org...org akn buat baik ngn kite...

tp bila org wt jht ngn kite..ak rasa cm nk luku2 je kpala dy..haha

~iceq~ said...

ieta:
haha..tau xpe..mmg saket hati xterkira bila ad yang wat jahat kan..tp sabar je la..org kata,benda jahat dibalas baik result die marvalous nnt..XD

little izni said...

wow..yess..i like..what u give u get back~~lalallala...

~iceq~ said...

izni:
haha..lumrah hidup katakan..

ariz azali said...

hurmmm..
betul tu lin...
best kan kalau dapat berada kat
situasi dia.
LMAO!!!

p.s: imam lin.bukan iman. imam tu di ambil dari bahasa arab yang bermaksud KETUA

~iceq~ said...

ariz:
hehe..LMAO tu mende weis?~

owh,yeker?..ok2..tukar dah..thnx..hehe~

ariz azali said...

LMAO stand for
laughing my a** off.
ataupun hahahahah
same meaning with LOL & ROFL

Related Posts with Thumbnails