Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Monday, March 26, 2012

Buat apa nak sedih sebab jerk like you


Bf : Kenapa awk tak kisah sy baik dengan girl lain?
Gf : Sebab sy nak awk sedar yg ramai lagi girl yg jauh lebih baik drpd sy dan sy tak nak awk nyesal kawin dengan sy nanti.
Bf : Kalau sy suka kat girl lain nanti camne? awk tak sedih ke sy suka girl lain?
Gf : Maksudnya awk tak betul2 suka sy la...watpe nak sedih sebab jerk like you.

girls, why nak control ur bf? tak perlu kot. kalau dia betul suke gf dia, dia xkan buat mende2 terlarang - AG

 ***

Copy-pasted this from Encik Mimpi's page just now.

Inded, he's right. Kenapa bersusah payah nak control your boyfriend. He's just a boyfriend afterall.

We're talking about boyfriend je ok, dont include husband thingy.

Kalau betul dia sayang kau, dia pasti akan jaga diri dia, jaga hati dia dari anasir luar. Kan? Dia pasti tak akan buat benda benda such as 'curang'. And like the GF said, watpe nak sedih sebab jerk like you. 'He' might a good guy, but in a certain point in a girl's life, he might a jerk. Tapi jangan pula kita judge dia as totally a jerk. 

So kawan kawan, kalau sayang partner anda, jangan buat benda yang bukan bukan. Dan anda pun kalau sayang partner anda, jangan terlalu mengongkong. It sucks, really. Tapi kalau nak sanngat kongkong, senyap senyap sudah. Jangan sampai dalam FB/Twitter pun nak bagitau. Dari tak tahu, kami pun jadi tahu what kind of BF/GF you are. Put some trust, asleast to God kalau rasa susah nak percaya kat si dia.

*Peringatan juga untuk diri sendiri, jangan terlalu jadi Queen Control if one day later dapat life partner. :)


♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

2 comments:

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

Used to be dat kind of gf..zaman xmatang dlu..haha

☻UsaGi NaNa☻ said...

singgah nk komen..tp ak blur jap.haihhh!

Related Posts with Thumbnails