Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Friday, May 28, 2010

..cerita kedai kopi..[bukan tajuk lagu]

Peace to the rest..;D



Kopi memang sedap..lagi2 kalau mak yang buatkan di awal pagi yang indah nan permai..kopi kampong,orang panggil..bukan kopi paket tau..apa claz kopi paket,baik minum Nescafe lagi sedap..huahua~


Pagi2 tanpa kopi mak buat, memang xsah permulaan hari..xkisah la jam berapa dah masa tu,tapi memang wajip dimulakan dengan sehirup kopi o suam..slurppp…


Tapi kopi mak buat dah xsemanis dulu..dulu2,lebih kurang setahun yang lepas..mak mesti buat kopi manis nak tergolek..xsuka manis pun,gua redah beb..almaklum la,bukan selalu merasa kopi mak..huuu


Sekarang mak dah kurangkan gula dalam kopi,sebab mak ada darah tinggi..xteruk,tapi doctor suruh jaga2..kalau dulu,mak minum kopi je pagi2,dalam pukul 10 dia makan nasi..my mum memang xsuka makan kuih pagi2,xbetah..so,ambik la nasi..sekarang,mak letak oat dalam kopi..errr..baru perasan mak buat camtu..maybe akak yang suruh kot,kalau x maybe doctor yang suggest..


2malam lepas,nampak akak kuarkan 1 device..jenguk dari jauh je,malas nak kecoh2..akak kata,nak check blood pressure..owhhh..mula2 dia check dia sendiri punya,pastu dia check mum lak..xtau la apa result dorang..malas nak sibuk tanya..tapi rasanya ok kot,sebab akak xbising2..


Nampak gaya,my family is taking serious of their health condition..


Aritu lak mak cerita,dia pegi jumpa doctor sakit kulit..ehh..mak check kepala dia sebab apa ntah,kulit mengelupas teruk kalau xsalah..dia risau sebab benda tu buat rambut gugur..mula2 dia risau camtu jek,until 1 day masa dia g salon,orang kat salon tu gtau dia..try la jumpa doctor..my mum boleh pula tanya that salon person,doctor ada ubat ke tuk benda nie?..adehh..pastu dia gelak lak,sambil cakap,xkan la doctor xde ubat..then,dia g la check..lepas check,dia g paksa lak abang check sebab abang ada masalah kat kulit muka dia..abang lak buat hal xmo,lama gak mak pujuk..and abang boleh pula tanya camne nak daftar?..macam budak kecik,hoh~..mak pula kena ajar camne..lepas doctor check,kebetulan lak nurse suruh dorang masuk sekali,my mum kena alergik..xtau alergik apa,mybe sebab ubat kat salon tu..dia kata sejak g salon X,benda tu start jadik..abang lak,ada kulat(fungai) kat muka..keluar2 dari bilik doctor,abang cakap kat mak..menakutkan orang ja doctor tu cakap camtu..haha..mak gelak,aku pn gelak masa mak cerita..


Almost 6 bulan xbalik umah,banyak benda dah jadi..my brothers bukak stall burger,2 abang tapi bukak stall asing2,bisnes partner pun lain2..apakah..tapi abang no 3(yg dapat fungai kat muka) nak g Pahang dah bulan 6 nie..31/5 fly g segamat dulu,then baru gerak g Pahang..lastly,dia dapat keja gak..hopefully kerja tu long lasting..kesian dia,penat dah blaja kt tempat tu..abang yang lagi sorang lak,xtau apa cerita..katanya xnak kerja ngan petronas,nnt kena sambung blaja 2tahun..kat shell pula,xde khabar berita lepas interview..hoooh..xpe,rezeki xsampai lagi..


*my mum telah menggunakan kuasa vetonya membuka pintu bilik dengan kad ajaib..lagaknya seperti pembuka pintu profesional..huahua~

nota bersepah:
..arini nak g salon..weeee...
♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

2 comments:

Masz said...

aku suke nescafe..
nt ko tlg bancuh kt aku eh

►içéq◄ said...

famy:
haha..aku bancuh bg pahit2 kat ko ea..:P

Related Posts with Thumbnails