Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Wednesday, April 7, 2010

..ditinggalkan?..


greeting!

ehem2..
 *pandang kiri*
*pandang kanan*

selamat x nak mengumpat nie??
*was2*

ep!..apa nie,mengumpat jek keje??
*marah*

ok2..bukan nak mengumpat..just mahu cerita pasal sesuatu..err,rasanya berkongsi is lagi sesuai than bercerita..
kan?kan?..
*monolog*

'kenapa perlu rasa sakit hati jika ditinggalkan kawan seorang diri terkontang kanting?'

this is my new status di facebook,beberapa minit yang lalu
im sure u're familiar with this kind of situation
kan?kan?
*pandang serong*

secara seriusnya..tipu la kan kalau xrasa sakit hati ditinggalkan
paling2 pun,terkilan or terasa
*recalling*

i've been in it thousand of times..
errr..
did it sounded tipu,tapi rasanya mmg dah banyak kali kot kena
tp hati tetap kena kuat babe..harus hati kering
and harus pandai buat bodoh,jugak
*sengih*
this is 1 of the reason why should we keringkan hati yang 1 nie,yang amatlah berharga
yang mana kita jaga seperti permata berharga berjuta2
tapi akhirnya pecah dek kerana seorang kawan yang tinggalkan kita demi sesuatu yang lain
*ouch!*

ini belum lagi dikira dengan kisah ditinggal oleh kekasih hati
*terdiam*
sy xdek bf la awak..xleh nak komen panjang2 pasal nie..sbb tu igt nk cite pasal kawan jek
*ekekeke*

tapi berdasarkan pemerhatian beliau terhadap kapel2 di sekitarnya
*berfikir*
memang huru hara jugak la insan2 yang ditinggalkan oleh si ehem2 mereka
spt contoh my dear friend yang sy kenal di fs suatu ketika dahulu
*terngiang2*

tp kisah dear friend nie bukan mengundang kesian..
tapi mengundang amarah ye kawan2
berani dat boy buat kawan sy macam tu..
spt kawan sy nie,sy pn berharap Tuhan balas apa dia dah buat kt dia..
*marah*

banyak case ditinggallan nie sy dengar..selain pengalaman sndiri la..and it's damnly hurt..
walaupun sakit yang terasa, you,readers are actually rugi kalau xmerasa sakit tu
because it's the taste of life
*smile*

owhh..entri kali nie perhaps sounds like..ermm..sedikit sinis..n tanpa lapik..
soo..ada aku kisah?..
sebagai ingatan..jgn buat anak orang sesuka hati!
papepun..jangan jadikan sakit hati yang rasanya hanyalah 1% dari segala macam rasa untuk putuskan persahabatan yang jauh lagi bernilai..
*mata bersinar*

nota bersepah:
..terdetik hati bila sesuatu terjadi..tp try rasionalkan diri agar hati xjadi sakit..huhu~
♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

4 comments:

nas aliff said...

hye line..
meh aku teman kn..
hehe~

~iceq~ said...

nas:
errr..nk teman g mana?..
dating d taman bunga ke?..hak2~~

nas aliff said...

gi taman bunge??
taman buaye pon boleh kalo nak..
jom2!!

~iceq~ said...

nas:
waaa..best2..xnah lagi dgr org dating kt taman buaya..hak2~~
jom!:P

Related Posts with Thumbnails