Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Tuesday, April 27, 2010

..why ppl say dont boil egg in your HEATER..

morning!

it is MORNING since the time shows 6:54am[bagi yang was2 tanya asal tiba2 wish morning nie]..ya,it's awal pagi..bgn awal?..oh no no no..actually x tdo lagi..
plan tak nak online dah,in fact dah disconnect pun tadi..but,since something had happen just now..so nak share terus kat sini..

around 5am,offline..naik katil,golek2..cant sleep..huh..lapar ok..then teringat,i didnt take any rice today..ohoo patut la..fine,perut dah menyanyi2 gedik..bangun and bukak balik lampu meja,bukak loker ambil 2 ketul telur ayam..ya,i have telur ayam as stock makanan..LIC with those yang simpan keropok xberkhasiat dalam loker..:P
*blah la*

disebabkan periuk xbasuh lagi,still rendam after masak bubur..and yeh,masak bubur sama cam masak nasi,ada sampah di dalamnya..so rendam..i decide to boil the egg with HEATER,heater babe..taruh air separuh and letak telur 2bijik..biarkan sampai mendidih and stop sendiri..me myself pula,pergi toilet cuci mangkuk periuk etc [bukan mangkuk tandas tau,xdek keja nk jd rajin] yang dipakai malam tadi..lama juga menggedik2 dalam toilet..balik2,i was sooooo surprise..bilikku BANJIR..ehhh...mana datang air?*hairan*..then i look at the heater,MY GOD..the only thing across is NASIB BAIK XMELETUP!..i was so x-tau-nak-react that i just silently lap my meja dengan surat khabar..dengan suis yang just next to it,cepat2 tarik kuar suis extension*cuak*..dalam hati dah fikir:kalau meletup,memang hangus kbh nie..glup2..seriously,sgt2 serious that nothing bad happen..sambil bersihkan everything,still dengan rasa TERKEJUT..bahagian drawer kena air jugak..bawah meja,ada la basah2 sikit..and ada juga sikit air masuk rice cooker..xrosak kot..hurmm....tgk dalam heater,ada albumin terkeluar sikir dari telur and melekat kat besi pemanas..sebab tu la kot air melimpah keluar..and also,sebab tu juga la orang kata JANGAN REBUS TELUR DALAM HEATER..damn!*rasa nak nangis pn ada*

dah siap hilangkn air,pergi la kupas telur..lapar siot..yang pelik pasal telur nie,before and after masak ada 1 bijik nie terapung,satu lagi tenggelam..dalam hati,nie mesti ada something..kupas siap2,tgk yang satu tu pelik je rupa dia..lekuk kat hujung oval tu sgt dalam..aih,apalah nasib..telur nie dah lama kot..xbest tul telur beli kat supermart..yang kedai runcit lagi elok..teringt kt umah..oh mummy~

telur oh telur

k la..nak stop..harap2 lepas nie leh tidur..tapi masalahnya,kalau tidur susah nak bangun..bila lagi nk study,plan nak g pusanika petang..orang ngah rajin study katakan..pointer babe,kena naikkan..kalau x,terpancar lorong2 gelap..*termenung jauh*

*lain kali sila jangan menggedik nak rebus benda lain dalam heater melainkan air kosong semata2..
nota bersepah:
..nak makan nasi,hidup terasa xlengkap tanpa nasi sehari..
♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

2 comments:

ARC™ said...

apa bezanya?same je

►içéq◄ said...

arc:
ubah sket je..xde la ketara sgt..

Related Posts with Thumbnails