Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Sunday, December 19, 2010

i miss calling you sayang


semalam punya semalam, 17/12/10 banyak juga  hal yang berlaku. bangun pagi, errr, agak lambat. on9 jap, then baru mandi. mak pula dah bising2 suruh cat pagar umah abang. takot petang nanti hujan. adoii. bila rajin xsampai2, memang malas la nak buat apa2. tghr baru mandi, then siap2 nak mula kerja. hah! ai jadi orang rajin. lap2 sikit pagar, baru mula cat. 'sapu 2 lapisan, baru tahan' akak ipar cakap, aku pun kata 'ok!'. start dlm pukul 2 and finish almost at 7. pheww! penat juga. kaler biru langit tau, cantek~

dalam tempoh mengecat tu, budak2 lorong nie main kat luar. main bola la, main anak kucing la, main kejar2 la. sampai ada yang terkena cat. habis kerja cat2, g la menapak depan tv. cinta kirana. my mom n sis in law suka tengok cite nie, xleh miss! dalam masa yang sama nie, akak ipar panggil anak buah, jaydison balik umah. kan dah lewat, xkan nak main sampai malam2 pula. akak ipar kata, 'eh, balik! xnak ikut keluar ke?' jaydi tanya la nak g mana, ktorg pula main2 la jawab nak g mana. sekali dia mengamuk, sampai ke dapo lari. kena pula abang dia suka sakat dia, makin menjadi la jaydi tu marah. sampai masuk bawah meja makan. lama juga, sampai 1 point, dia nak tumbuk abang n mak dia. budak2. apa la sangat ngan penumbuk. 2nd time dia nak tumbuk mak dia, xdapat, dia geram dia ambik pin bowling mainan dia, dia nak pukul mak dia pula. aih! aku dah menyirap nie. pantang tengok budak2 naik kepala. aku pun tolak dia, n marah dia terus. at 1st, dia lawan balik, nak pukul aku jgak la. aku pun rampas pin bowling tu, aku pukul tangan dia kuat2. serius kuat. banyak kali juga.  terdiam kejap dia. aku marah2 lagi. gila bengang aku time tu. dia stop nangis, dia lari kat dapo, lari kat abang aku yang ngah smoking kat belakang. ceh! saje je la tu nak tagih simpati. sebab dia tau, klo dia ngade2 lagi, memang abang aku lak marah dia. klo abang aku yang marah, abeh r. pastu abang aku pujuk la dia, siap dukung2. aku dah wat muka kelat. tapi pastu, kesian pula. mesti dia terkejut, sebab aku xpenah marah dia apatah lagi pukul. >.< tapi malam tu dia ok la, nak cakap ngan aku dah.  ngade2 lagi depan aku!
video
yang mengamuk di bawah meja..tgk betul2~


tak lama lepas anak buah aku stop mengamuk, akak aku pun sampai dari kuching. dia, suami dia, makcik aku, cucu makcik aku. drive dari kuching ke miri, kira awal juga dorang sampai dalam jam nie, around 8pm. 

malam lepas xda pape, jadi pula benda lain. adoi. aku penat la benda yang sama je jadi. aku nie bukan tunggul la sayang. tolong la paham.

nota bersepah:
..entah..


♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

No comments:

Related Posts with Thumbnails