Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Monday, October 4, 2010

cerita raya 2010

hai..

sebagai intro sweet lagi berlemak..nak minta maaf la,i know it's been very2 late to update bout my raya story tapi still juga nak cite kat sini..
*naughty tongue*

kedah!!

raya tahun nie,celeb kat kedah..oyeah! akhirnya jejak juga tanah kedah..*big grin* so, 7th sept gerak dari ukm, abg si mata sepet datang ambik around 4pm..eh,lupa nak cakap..saya balik umah si mata sepet..dia kan orang kedah,orang sungai petani(sp)..sampai kat kedah pukul 12midnite,penat!

1st time jumpa family si mata sepet, it's like wah! giler happening family nie..*giggle* my eyes are like stone standing on it yang rasa sangat berat tapi this family macam xpenat langsung..siap sembang2,tunjuk2 baju raya then pukul 1 or 2am,dorang boleh lagi pergi beli char kuew teow..*:O* then, saya buat muka xtahu malu g tido dulu..charkuew teow makan esok tghr punya..segan pula sebab time tu still bulan puasa..

a day before raya, ada la tolong kakak2 si mata sepet buat biskut..ngeh..x ingat pula nama kuih..dorang buat 2 jenis rasanya ke 3 ea?*muka confius* tapi tolong buat 1 jenis je sebab dari tghr till petang saya kerja tido je..*memang muka xtau malu*

1st day raya! sume orang pakai baju merah..saya pun!..si mata sepet awal2 dah ingatkan bawa baju merah untuk raya 1st..*grinning* pagi tu siap2,salam2,ambik gamba..lepas tu baru gerak ke rumah saudara dorang kt kulim..ada dalam 3 or 4 buah rumah,sampai rumah pun dah malam..phew! 2nd day siang duduk rumah je,malam tu pegi 2 buah rumah..lepas dari tu,duduk rumah je.. 

raya ke-4, g rumah incik gemok kat alor setar..pergi bertiga,dengan si mata sepet and her sister drive.. makan tghr kt situ then, incik gemok bawa pergi penang..tapi xmasuk pulau pun,sebab dah lambat sangat..so kat seberang perai je..main motive: nak jumpa fatin!*big grin*  at 1st macam xboleh nak pergi sebab incik gemok macam ada kesukaran..pujuk punya pujuk,siap buat muka sedih and buat statement sedih2,last2 dia kata ok..*weeeeee~!* tapi last ayat dia always ada nie "tapi xboleh janji tau".. ayat nie buat jiwa goyah, msg kat fatin "takot la klo tiba2 xboleh pergi..wuaaaaa~" ..akhirnya dalam jam 5++pm tkorg jumpa jugak and faiq pun ada skali,kat kfc pasific selepas tersesat entah ke mana..lepak sampai pukul 7 baru gerak balik..nak balik before gelap,yela duduk rumah orang xkan nak balik lewat..nanti apa pula kata orang..before balik.singgah jap kat tepi pantai,view dia cantik! 


matahari hampir terlindung di sebalik pulau

xlupa gak,ktorg sempat sambut birthday mama si mata sepet..malam raya ke-5 tu ktorg pergi beli cake,angah sponsor..then sorok2 xnak bagi mama dorg tahu..then,masak spageti..alasan:angah tringin nak makan spageti.. bila masuk je 12tghmlm,adik masuk bawa cake+lilin+lampu tutup then nyanyi lagu happy birthday..rasa macam romantik pula..haha..malam esoknya pula,along bawa lagi sebiji cake..makan makan dan makan!

cake!

sepatutnya balik raya ke-6 tapi ada masalah sikit,tunda dulu..balik on sunday.. papepun,balik kedah is sooo nice..


♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

3 comments:

cambesje said...

nseb bek bkk lg kedai beli char kuey teaw tu..

3 jenis kuih la lin.. tu la asek tido je...

mst la kena inform awal2 nnt xcantek bila bergambar..

ariz azali said...

mana gambar raya tu ? punya la banyak open house awak pergi, ni jer yang awak cerita ?

►içéq◄ said...

syira:
haha..ye la..penat kot..kui2..:P

ariz:
nie cerita kt kedah..lain open house cite lain hari la..
n gamba..malas nk cilok dari album org lain..huuu~

Related Posts with Thumbnails