Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Sunday, November 8, 2009

#aku punya...#

aku punya satu kenangan
yang jauh dari hiruk pikuk dunia
tapi masih kedengaran hon-hon kehidupan
yang saban waktu tidak surut

aku punya satu gambar
yang lengkap bahagia
yang penuh senyum tawa
membelakangkan panorama indah

aku punya satu minat
pada wajah yang satu
pada senyum yang indah
yang memegang kunci hati ini

tapi tidak satu pun yang kekal abadi
setiap satunya pergi
tanpa meninggalkan jejak
hanya meninggalkan masa depan...

setiap rangkap menggambarkan sesuatu...tapi apa?~

nota bersepah:
kebusanan yang memalaskan..esok exam pato,tp sy xleh fokus membaca nota..T_T
♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

7 comments:

NOOR FATIN said...

iceq
sabar byk2
anggap ni smua dgaan

aku pn pnh tjadi
tp aku diamkan aje
walau 4org kutuk2 aku..merata2 tmpt..
isk2

aku senyap je
sbb aku fkir..aku mulakan smua nye dgn pshabatan
n diorg kata aku yg putuskan psahabatan
nak tau nape??

salah sorg pggil aku bitch..
why?
aku amik laki dia ke
aku walau bnci dia pn aku xpnh nak kuarkan bahasa smpi cm tu
xsggup nk ckp

sjak tu aku dah twr ati
sgt2
org kata aku diam sbb aku takot
sbb diorg kata smua salah aku
aku xmo gado
biar aku yg mngalah

now aku dah xnk fkir
diorg happy tnpa aku
sudah ckup
kalau aku ada dlm hidup diorg
mngkin mereka lg xsuka
nti apa akan jadi
aku jugak dipersalahkan

sjak april 2008 aku msuk grup
ni 1st time pkara ni tjadi pd aku
ngn 4 org bdk grup
bygkan~

xpela iceq...
sabar byk2
=)
aku sedih stiap kali baca blog mereka yg kebykkan post lbh kpd mhina aku
aku xnk wat cm tu kat blog aku..

sbb kalau aku wat
maka perangai aku sama mcm mereka

=)

NOOR FATIN said...

n dear..diorg xpenah cuba nak tanya apa ada dlm ati aku..
yg mereka tau..desak2..marah2,..tuduh2..mcm2..
xpela..aku trima.

satu ja..aku xkn mhinaa kwn2 aku..dkat blog or fb ke ape ke~
biar je la apa org buat
huhuh..

nite

~iceq~ said...

faten...
mayb tu dugaan kita dlm berkawan
aku pn mau jd cam ko..xnk kutuk blek wpn mereka mengutuk
tapi,hati ini bukanlah dibina atas dasar bersabar..

kalo mereka dah kuarkn kata nista,mungkin mereka mmg xnk persahabatan tu..
ini cth org yg merasakan persahabatan tu sesuatu yg dipersetankan..
yg menuding jari ke org lain tp xpnah berfikir mereka xbwat org lain camtu ker..
yg merasakan mereka dh cukup baek dlm berkawan..
yg beranggapan bf tu nilai die lbh tggi dari kwn wpun bf die mengajak ke lembah hina..

aku pn hanya mampu kata bersabar kt ko..aku berdoa,1 day ko akn jmpe the truly fren yg bole mmbahagiakn ko..amin~

p/s:mayb aku ptt wat 1 puisi psal kisah ini..

ku syuk said...

iceq yang chibi..
kenapa ni?mcm sedih saja post kali nie.

relax ya,jangan difikirkan masalah tu sebab kau ada pekara yang perlu diutamakan.Belajar3.

~iceq~ said...

kusyuk:
haha..panggilan yg comey..

ermm..nk dibuka crite,xde la cedey sgt..cuma terigt hal yg lepas..
mungkin gak faktor exam yg mengundang kestressan..so hati asik xtenteram je..huhu
*plus jd mereng n suke wat ayat skema..hoho~
*wink*

*thnx untuk nasehat..kdg2 terlupa hal yg lbey penting..hehe..

farah najwa said...

patho3...haih, seb baik da lepas. tgu la next sem plak..huhu

~iceq~ said...

najwa:
haha..ktorg pn be jer lepas tghr td..perghh..goreng hangus r..huk2~

Related Posts with Thumbnails