Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Saturday, July 18, 2009

[budi bahasa budaya kita]

Burung Apa? Burung Muraiii


kowg mesti familiar kn ngan iklan neh..tiap2 ari raye mmg x miss la tv3 ulang2 siar iklan neh..tp, ak ble tgk iklan neh rase sakit ati plak..kurang hajak tahap babon jantan la anak dye tu..x menghormati owg tua lgsung..sukupapat ngan mengkarung ijau yg x kenang budi..tp, apekate kalo kte ubah iklan tu blik..hahaha..ape lg??kowg bace la sendiri~=P


1989

Anak : Burung aper?

Bapak : Burung Murai

Anak : Burung aper?

Bapak : Burung Murai

Anak : Burung aper?

Bapak : Burung MuraiAnak : Burung aper?
PELEMPANGGGGGGGGGGGGGGGG!!!! (Sibapak tampor)
Anak : HuaaaaaaHuaaaaaaaHuaaaaaaa!! (meleleh air mata)

Bapak : Besok kalu Tuhan kasi betul-betul telinga kau tuli baru kau tahu! Udah!!! Jgn permainkan orang tua-tua… tak baik!!!!
............................................................................................................................................................................

2009

Bapak : Burung aper?

Anak : Burung Murai

Bapak : Aa aa yer burung Murai

Anak : Eh!!Kenaper abah tak ulang-ulang tanyer? Masih power telinga abah ni yer.

Bapak : Yer! Masa dulu kalu arwah datuk kamu panggil abah suruh ke kedai ke aper, sekali panggil jer abah dah menyahut. Abah tak berani nak buat pura-pura pekak macam ngko selalu buat masa kecik-kecik. Barangkali itulah yang jadi barakahnyer, jadi telinga abah ni Allah Taala kasi clear sampai sekarang!...


fakta: isi entry ini adalah 100% copy n paste dari blog seorg sahabat termasuk la tajuk entry..keh2~~
jgm marah ek kwn..kui2~

nota bersepah: supposely ad video p mls mo ltk..huhu~~
♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

5 comments:

Dee said...

hahaha...
~gelak smbil sideroll n forwardroll~

aya harith said...

seseorg?

cm knl jek sape..

hehe~

Natto09 said...

Tak suka tgk iklan tu.wuwuwu.Ganas gila bapak dia nih!

~iceq~ said...

dee..aku 1st tme tgk pn gelak jgak..creative tol org yg bwat nie..ekeke~

aya..hehe..mmg knl pn..ur ex-kosmate..hohoh~

natto..p yg editted nie lawak dow..agaga~

cambesje said...

hahaha~~

Related Posts with Thumbnails