Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Thursday, November 22, 2012

"Tyre pancit atau orangnya pancit?"


Haluuuuu peeps !

Ok, diam semua, aku nak bercerita ni. Ehem ! Ehem !

Tempat kerja aku kan sebelah je dengan apartment aku sewa ni, jadinya aku pergi kerja, jalan kaki je la. Masuk kerja pukul 8.30, so paling awal aku keluar rumah adalah pukul 8, paling lewat dalam pukul 8.20 am.

Alkisahnya hari ini, aku terbangun lambat sebab malam tadi aku tak boleh tidur ! T_T Pukul 6 baru terlelap. Then bangun bangun tengok pukul 8 dah. Wuaaaaaa ! So aku pun dengan rushing-nya pergi mandi dan bersiap. Pukul 8.45 baru keluar rumah and approximately 9 am reached office.

Dah la masa masuk main door menara, terserempak dengan head of department, dia senyummmmmmm je tengok aku. Hahahaha

Masuk department dan terus menuju meja, kena tegur dengan colleague, "Tyre pancit ke? Ke orangnya pancit? Haha". And lagi, "Lambatnya you, jammed ke?".

Ok, all these colleague tau aku duduk apartment sebelah tu je. So, bila aku lambat, memang kena gak la sedas dua tembakan. Hahaha. Tapi dorg gurau je la. Well, orang yang hadap jammed, rumah jauh pun boleh awal kan.

Pastu aku pun dengan gediknya mengadu kata semalam tidur awal, tapi pastu terjaga tengah malam terus tak boleh tidur, pukul 6 baru boleh tidur , sambil buat muka kesian. :P

Almost lunch, head panggil untuk meeting. Dalam meeting terselit pasal, worker yang selalu stay back balik malam or stay back on saturday might not efficient in her/his. And ada juga pasal datang lambat balik lambat, ehem, walaupun tak ditujukan buat aku, tapi aku sedikit terasa di situ. Hahaha

Ok, sekian penglipur lara hari ini. Daaaa !




♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

1 comment:

☻UsaGi NaNa☻ said...

ish ish ish! ape la..hihihi~

Related Posts with Thumbnails