Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cuba fikir elok elok

..anda rasa anda dah cukup bersyukur?..

Tuesday, September 4, 2012

Betul Ke Tak Kisah?


Hai peeps! Sihat? Dah makan? Dah kaya? Dah berak?

Hari ini, izinkan aku membebel dan terus membebel. Ok?


Selalu kita akan dengar, tak kira la perempuan atau lelaki, dia akan cakap,

 "Tak kisah la tak cantik/handsome, yang penting baik"
 "Tak kisah pun kalau kerja sapu jalan atau cuci longkang, asal halal"
 "Tak kisah pun pakai kereta kancil atau naik beca je, yang penting setia"

Selalu tak dengar?

Tipu la tak, *gelak sinis* Aku pun pernah juga fikir camtu. HA HA HA HA

So, isu berbangkit di sini adalah patut ke kita meletakkan pemikiran macam tu? Kata yang penting baik, setia, lembut tapi tengok tengok end up yang baik tu la "Kita kawan je awak ea". Pfffft~

Lari topik

Sebenarnya dalam kepala aku, point bukan menjurus pada yang mengutarakan kenyataan di atas, tetapi yang sebaliknya. Macam yang pernah terjadi sendiri pada aku dan some of my friends. Well, memang betul kita kata "Tak kisah tak handsome", and yep end up fallen into someone yang tak handsome mana pun. Then ada yang kata "Tak kisah kalau tak kaya", and there it goes end up dengan yang tak kerja lagi dan family pun biasa biasa je.

BUT

Yang menjadi masalah bila the other side berfikiran NEGATIF. Kita dah kata tak kisah pun tak handsome, tiba tiba lak dia kata "Awak cari la orang lain, saya tak handsome la awak". Tak pun "Saya jahat, awak baik sangat. Tak layak untuk awak, cari la lelaki lain". Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Kalau awak jahat, tak ada la perempuan tu jatuh cinta. Ish ish ish

And then ada pula dah ajak bercinta, tiba tiba kata "Saya tak mampu la nak bagi awak(harta)". Just because this lady pakai Merc, beli make up Mac beratus ratus, balik KB-KL naik flight je, so you think she wants you to give her the same? 

Tu la, bila kita dah betul betul nak, tiba tiba datang pula low self esteem dia. Pastu datang pula insan lain kata "Ni la women logic". Eh?

Come on, if you think your level is lower that her, bring it up! Jangan nak merintih kata tak setanding bagai. Some ladies, memang betul dia tak kisah. If ada yang kisah pun, awal awal dia dah buang nama kau masuk tong sampah. Macam aku, kalau kau tak reti siang ayam, awal awal aku reject. Al maklum la, tak reti potong ayam. Pisau daging tu je dah sama berat dengan aku. +_<

Ok, post ini actually berat ke arah perempuan. Well, aku perempuan kot eventhough suara aku tak comel. Hahahahahaha~!



♥GIVE IT A CLICK IF YOU LIKE IT AND SHARE IT♥ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒

3 comments:

☻UsaGi NaNa☻ said...

cm utk mus aje lin..hahahha!

►içéq◄ said...

mus pernah mengutara benda camni ke? klo yg women logic tu mmg ler dia, selain dari tu xda kaitan pun dgn dia.

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

haha..partly agreed!!
tp kdg2 part low self esteem tu akn muncul bila, yg sorg lg tu mmg tak kisah, cth nye, perempuan tu tak kisah pn laki tu tak kaya, tp at the same time, die sanggup buat ape saje supaya laki tu jdik setaraf die, instead of die yg cuba masuk dunia laki tu n hidup bersederhana..

Related Posts with Thumbnails